Prefer mancarea de POST!!
Spal 4 gutui, le curat de samburi (las coaja!) si le tai bucati. Intr-un vas(ibric)pun putin zahar(2-3 linguri), il ard si apoi adaug putina apa (cam o ceasca de cafea). Intr-o craticioara pun putin ulei si calesc gutuile. Amestec putin, ca sa tavalesc toate bucatile prin ulei. Torn sosul caramel peste ele, si mai pun putina apa, cat sa le acopere. Las sa fiarba 10 min si apoi ingros sosul cu putin rantas. Dregi de sare. Dupa gust, vezi daca mai trebuie sa adaugi o lingurita de zahar..Gata!!
da, e foarte simplu de facut, ai nevoie de 5-6 felii de paine, 4 oua, o cescuta (pt cafea) de lapte si "resturile din frigider" cascaval, salam sau sunca, ceapa verde (e mai buna, dar poti pune si ceapa uscata taiata cubulete), marar, gogoasar sau ardei rosu. Painea se rupe in bucati mai mari si se amesteca cu restul ingredientelor la care se adauga ouale batute, se amesteca bine toate si se da la cuptorul preincalzit 30-40 min. POFTA BUNA!
e foarte gustos acest preparat
il fac si eu cand nu stiu ce sa fac dulce la repezeala
eu prajesc pesmetul si adaug zahar si zahar vanilat, apoi amestec cu taiteii
se aseamana cu taiteii cu nuca
in loc de nuca punem pesmet prajit pentru gust
la pastele fierte se adauga pesmetul putin prajit in ulei cu zahar si vanilie dupa gust, banane si frisca, poti sa incerci , e foarte simplu de facut si gustos, mai ales cand ai pofta de ceva dulce si nu ai prea mult timp la dispozitie
Multumesc ff frumos!Cred ca merge si cu gris in loc de pesmet.Cunosc pe cineva,care nu face galuste cu prune{gomboti} ci pune in tava la cuptor cate un strat de paste fierte pe jum.si un strat de prune.{Cate 3-4 din fiecare}
:)) multumesc foarte mult, dar mai am multe de invatat, cat despre tort nu a iesit exact asa cum mi-am dorit (la ornat ma refer)la gust a fost intradevar "excelent" (fara falsa modestie)
vai ce nestiutoare sunt!
nu mi-a trecut prin minte ce ar putea fii...de fapt , recunosc, am uitat....asa se intampla cu pensionarele....:))
...am mancat asa ceva, facut mai mic si tare demult....cand mergeam la serviciu si aniversam 8 martie
Doamne! ce mese mai faceam cu colegele...:))
Mi-ai ridicat mingea la fileu,trebuie sa-mi pun mintea la contributie si sa gatesc si eu peste,dar sa vedem cu ce garnitura:))
Hai merilou,ca este randul nostru:))
draga mea de cand filez contul tau sa vad daca apare ceva nou la "orizontul culinar"........Poti incerca si combinatia de piure de cartofi si portocala si chiar mujdei de usturoi, pestele e bun cu orice garnitura.
pacat , chiar este bun, eu am mancat snitel de pui cu portocala si piure de cartofi la un restaurant, mi-a placut si am zis sa incerc si combinatia cu peste, este foarte buna, desigur cui ii place pestele , portocala... ( conditia este sa nu fie foarte dulce portocala, daca e putin acrisoara e ideala combinatia cu piure de cartofi si peste)
da, corect...eu gatesc peste ,doar pentru sotul meu
am intalnit o reteta cu pireu de cartofi cu zeama de lamaie si fruze de patrujel.....a iesit ceva gustos...si foarte potrivit
Mama...mama.... Papanasii tai imi amintesc de cei mancati la Vama Veche ("La Mitocanu' "). Sunt cei mai buni papanasi pe care i-am mancat in toata viata mea... Ai tai arata la fel si cred ca nu ma pripesc daca afirm ca: SUNT SIGURA CA-S DELICIOSI !! Mi-ai facut pofta...
Ma batea gandul sa (RE)postez si eu cateva din bucatele preparate de mine. Dar uitandu-ma la reusitele voastre culinare, fac "stanga-mprejur"....Albumul meu ar fi prea sarac si prea urat in comparatie cu ale voastre. Bravo tie!
sa stii ca am un minus mare de tot, nu ma pricep la dulciuri, trebuie neaparat sa exersez. mai departe de clatite si budinca nu am ajuns. ma relaxeaza teribil sa gatesc.
imi mai ramasese ceva crema de iaurt de la prima prajitura si m-am gandit ca jumate din ea(crema) sa o fac roz si am "montat-o" intr-o forma de chec, iar rezultatul... in 5 minute a fost mancata (:)
Unora asa le place, mai subtire, tata asa o prefera. Altora le place mai scazuta, depinde de gusturi. La fel si cu iahnia de fasole, eu o scad bine, dar stiu persoane care o fac aproape ciorba. Cate bordeie, atatea obiceie, important e sa fie curata, gustoasa si sa se manance cu pofta!
multumesc pentru aprecieri, sa nu te superi ca mai arunc si eu cate o privire prin albumele tale, in special cel culinar ca ai si tu numai bunatati pe acolo
Am venit in vizita sa vad ce bunatati ai mai gatit!Rulada de brocoli nu am incercat-o cred ca e buna,am sa o incerc!O zi excelenta iti doresc!Toate arata foarte bine!Pupici!
Multumesc draga mea pentru vizita, din pacate nu prea am mai postat poze de ceva timp... cat despre rulada cu brocoli (reteta de la meme) este exceptionala atat ca efect cat si la gust, chiar merita sa o incerci. Iti doresc sa ai parte de sarbatori frumoase alaturi de cei dragi.Te pup.
Bravo tie !!! Esti foarte atenta la detalii. Faci ca totul sa arate impecabil. Te rog, spune-mi: ce este "specialitatea casei" de la pag 1 ? O ciorbita? si... imi dai si mie retetele de la tort de lamaita si cel "tigarete"?
..pozele sint o sursa de de inspiratie + de vizionat pt. cresterea apetitului inainte de fiecare masa. La descrierea albumului trebuia sa scrii :Nerecomandat persoanelor supraponderale
Mai , daca tu nu esti profesionista in d'ale foto atunci tre' sa devii. Ceea ce vad , orice profesionist in reclame ar pali . Bafta , si nu te lasa .... afirma-te.
Imi lasa gura apa!!!!!!! acest album nu trebuie vizitat seara! nu te superi daca ma voi inspira din aceste poze?dar cu siguranta iti voi cere si retete........esti o artista , felicitari!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.